Erasmus Günleri Kapsamında Gerçekleştirilen Etkinlikler

Okulumuz öğretmenlerinden Filiz GEDİKTAŞ, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus Akreditasyonu kapsamında Prag'da aldığı STEM kursunun ardından öğrencilerimizle  STEM tabanlı çalışmalara devam ediyor.Erasmus Günü kapsamında gerçekleştirdiğimiz etkinlikte 2.sınıf   öğrencilerimiz ile Balon Gücüyle Giden Araba yaptık.. Kaykay yapmayı seven çocuklara kaykayın nasıl hareket ettiğini sorarak ve beyin fırtınası yaptık. Kaykay sürerken ayaklarımızla yere geriye doğru kuvvet uyguladığımızı fark ettirdik.

Daha sonra öğrenciler geri dönüştürülmüş malzemeleri kullanarak balonla çalışan arabalar tasarladılar. Tasarlanan arabalar yarıştırıldı. Öğrencilere aşağıdaki sorular soruldu:

1-Arabanız hareket etti mi?

2-Eğer hareket ettiyse hangi yöne doğru hareket etti ve neden o yöne hareket etti?

3-Eğer olmadıysa sizce nerede sorun olabilir? Tekrar denemeye ne dersin?

@balikesirmem

@ErasmusProjePazari3