Haz

2023 STEM Keşif Kampanyasına, "Enerjinin Yolculuğu" teması ile yaptığımız çalışmalarla katkı sağladık. Dünya genelinde 2200 etkinlikten birine imza atmak bizleri gururlandırdı. Marmara İlkokulu olarak öğrencilerimizin  STEM'e olan ilgilerini artırmaya, gerçek dünya problemlerine çözüm bulma sorumluluğunu benimsemelerine  ve onların STEM Kimliklerini keşfetmelerine yardımcı olmaya devam edeceğiz.

May

Okulumuz hayır işlerinde de öncü bir okul olmaya devam ediyor. ÇEDES kapsamında, deprem bölgesi okulumuz olan Gaziantep ili Islahiye ilçesi Atatürk İlkokulu yararına kermes düzenlendi. Okulumuz bahçesinde yapılan kermese büyük katılım oldu. Kermes'te kazanılan paraların tamamı okulun Aile Birliğine eft ile gönderildi. Kermes'in yapılmasında baştan sona büyük emeği geçen ÇEDES Projesi sorumlu öğretmenlerimiz Sibel ÇETİN ve Nihal ŞENEL'e, Okul Aile Birliği Başkanımız Aysun CAN'a ve desteğini esirgemeyen tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize çok teşekkür ederiz.

May

Okulumuz öğrencileri çeşitli spor müsabakalarında başarılarından söz ettiriyor.

3/F sınıfı öğrencimiz Toprak Ayaz YILDIRIM, Wushu Sporunda iki farklı kategoride Türkiye 1. si,

3/F sınıfı öğrencimiz Zeynep Duru KURT, 19 Mayıs için yapılan Atletizim'de kızlar 400 m koşusunda ilçe 3.sü,

4/D sınıfı öğrencimiz Ömer KANDEMİR Balıkesir'de yapılan Güreş'te Serbest ve Grekoromen dalı 48 kilo'da il 1. si oldu.

Öğrencilerimizi, öğretmenlerini ve ailelerini kutluyoruz.

May

Okulumuz 4. sınıf öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde Outdoor Classroom Day etkinlikleri kapsamında Bursa'da Survivor Doğada Bir Gün alanında buluştular. Açık havada oynayarak, keşfederek öğrenmenin kazanımlarını kutlayıp, birbirlerine ilham oldular.

May

ÇEDES Projesi kapsamında velilerimizle 2. toplanı yapıldı. Toplantıda Mayıs ayı içinde yapılalacak olan yardımlaşma kermesi planlandı.

May

Bilim Kahramanları Derneği'nin düzenlemiş olduğu First Lego League Explore 2022-2023 sezonu Super Powered Festivali bu yıl Ayvalık Bahçeşehir İlkokulu'nda yapıldı. Okulumuz öğretmenlerinden Filiz GEDİKTAŞ ve Ayhan AYKAÇ'ın koçluğunda çalışmalarını yürüten BANROB10 takımımız aylardır emek vererek hazırladıkları projeyi sunarak hareketli modellerini paylaştılar. Harika etkinliklerle keyifli bir gün geçiren ögrencilerimiz festivalden " Duyarlı Kaşifler Ödülü" ile döndü.

Bizlere bu gururu yaşatan BANROB10 takımı öğrencilerimize, öğretmenleri Filiz GEDİKTAŞ ve Ayhan AYKAÇ'a teşekkür eder, okulumuza daha nice ödüller kazandırmalarını temenni ederiz.

May

Okulumuz 1. sınıf öğrencilerimiz için 03.05.2023 Çarşamba günü Çok Amaçlı Salonumuz'da  İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkililerince "Diş Sağlığı Semineri" düzenlendi. Öğrencilerimiz semineri ilgiyle dinledi.

May

Okulumuz, 2023-2024'te de" e-Twinning Okulu" olarak seçildi. Bu başarıda büyük emeği olan öğretmenimiz Filiz GEDİKTAŞ'ı ve diğer e-twinning projeleri yapan öğretmenlerimizi kutluyoruz.

Mrt

Bu yıl First Lego League Explore 2022-2023 sezonunda okulumuzu temsil edecek olan BANROB10 takımımız Edincik'te bulunan "Karbio" tesisini ziyaret etti. Ðünyada gübreden elektrik üretiminde  3. olan, ülkemizde ise bu alanda öncü ilk kuruluş olan Karbio sürdürülebilir bir Dünya için organik gübre üretiminde de liderliğini koruyor. Tesis müdürü mühendis Samet Arslan'ın liderliğinde tesisi gezen öğrenciler gübreden elektrik üretim yolculuğu hakkında bilgiler aldılar. Saha gezisi yapma fırsatı bulan öğrencilerimiz elektrik üretim aşamalarını gözlemleyerek sorularına cevaplar buldular. Tesis Müdürü Samet Bey'e verdiği bilgiler ve misafirperverliği için teşekkür ediyoruz.