May

Bilim Kahramanları Derneği'nin düzenlemiş olduğu First Lego League Explore 2022-2023 sezonu Super Powered Festivali bu yıl Ayvalık Bahçeşehir İlkokulu'nda yapıldı. Okulumuz öğretmenlerinden Filiz GEDİKTAŞ ve Ayhan AYKAÇ'ın koçluğunda çalışmalarını yürüten BANROB10 takımımız aylardır emek vererek hazırladıkları projeyi sunarak hareketli modellerini paylaştılar. Harika etkinliklerle keyifli bir gün geçiren ögrencilerimiz festivalden " Duyarlı Kaşifler Ödülü" ile döndü.

Bizlere bu gururu yaşatan BANROB10 takımı öğrencilerimize, öğretmenleri Filiz GEDİKTAŞ ve Ayhan AYKAÇ'a teşekkür eder, okulumuza daha nice ödüller kazandırmalarını temenni ederiz.

May

Okulumuz 1. sınıf öğrencilerimiz için 03.05.2023 Çarşamba günü Çok Amaçlı Salonumuz'da  İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkililerince "Diş Sağlığı Semineri" düzenlendi. Öğrencilerimiz semineri ilgiyle dinledi.

May

Okulumuz, 2023-2024'te de" e-Twinning Okulu" olarak seçildi. Bu başarıda büyük emeği olan öğretmenimiz Filiz GEDİKTAŞ'ı ve diğer e-twinning projeleri yapan öğretmenlerimizi kutluyoruz.

May

HELLO I AM WORLD ( MERHABA BEN DÜNYA) e-Twinning Projesi Nisan Ayı Çalışmaları tamamlandı.

May

Independent Child/Bağımsız Çocuk e-Twinning Projesinin Mart Ayı etkinlikleri yapıldı.

Nis

Okulumuz iyilik elçileri ve velileri, Bakanlığımızın yürütmüş olduğu ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum) Projesi kapsamında, yıllık çalışmaların nasıl yürütüleceğinin de konuşulduğu okulumuz Değerler Kulübü Rehber öğretmenlerimiz ve aynı zamanda Proje yürütücüsü öğretmenlerimiz olan  Sibel ÇETİN ve Nihal ŞENEL başkanlığında tanıtım toplantısı için biraraya geldi. İlerleyen zamanlarda çeşitli iyilik etkinlikleri düzenleyecek olan Değerler Kulübümüz, çalışmalarına bu toplantı itibariyle başlamış oldu.

Mrt

Bakanlığımızın yürütmüş olduğu EDUSIMSTEAM Projesi kapsamında İl mentorümüz Filiz GEDİKTAŞ rehberliğinde, pilot uygulamayı yalnız öğretmenlerimiz değil ZEP uygulanan öğrencilerimiz de deneyimliyor. Öğrencilerimiz "Akıllı Şehir Tasarımı" senaryolarını çalışıyorlar.

Mrt

First Lego League Explore 2022-2023 sezonunda okulumuzu temsil edecek olan BANROB10 takımımız, Bursa'nın Karacabey İlçesi'nde yer alan Harmanlık Rüzgar Enerji Santralini ziyaret etti. Okulumuz velilerinden Elektrik teknikeri Hüseyin TEKKOL, takımımıza rüzgar tribünlerinin yapısını, nasıl elektrik üretildiğini ve dağıtımının nasıl yapıldığını anlattı.

Velimiz Hüseyin Bey'e takımımızı ağırladığı ve takımımıza verdiği bilgilerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Takımımıza First Lego League Explore 2022-2023 sezonunda başarılar diliyoruz.

Mrt

Bu yıl First Lego League Explore 2022-2023 sezonunda okulumuzu temsil edecek olan BANROB10 takımımız Edincik'te bulunan "Karbio" tesisini ziyaret etti. Ðünyada gübreden elektrik üretiminde  3. olan, ülkemizde ise bu alanda öncü ilk kuruluş olan Karbio sürdürülebilir bir Dünya için organik gübre üretiminde de liderliğini koruyor. Tesis müdürü mühendis Samet Arslan'ın liderliğinde tesisi gezen öğrenciler gübreden elektrik üretim yolculuğu hakkında bilgiler aldılar. Saha gezisi yapma fırsatı bulan öğrencilerimiz elektrik üretim aşamalarını gözlemleyerek sorularına cevaplar buldular. Tesis Müdürü Samet Bey'e verdiği bilgiler ve misafirperverliği için teşekkür ediyoruz.